Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zed

Doredh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, czy Zed to jest dobry wybór ? Trochę mi się wydaje , że jest słaby w Teamfightach. Dajcie mi rady czy opłaca się go kupować czy nie. + i - nie chce bo ich znam , tylko czy się opłaca i to jest dobry wybór. Także mi się wydaję , że słabnie w late. 

Możecie także podać mi inne wyboru dotyczące fajnego midera.

Opublikowano

Fajny mider? Kata. Ze względu na fajną pasywke, która bardzo jej sie przydaje ;] oraz pro ulta. Duże AOE, i fun z gry. Ale wystarczy, że dobry CC na ciebie wyskoczy i ult nie zadziała ;] więc dobrze moment ogarnij 

Opublikowano

Siemka, czy Zed to jest dobry wybór ? Trochę mi się wydaje , że jest słaby w Teamfightach. Dajcie mi rady czy opłaca się go kupować czy nie. + i - nie chce bo ich znam , tylko czy się opłaca i to jest dobry wybór. Także mi się wydaję , że słabnie w late. 

Możecie także podać mi inne wyboru dotyczące fajnego midera.

>Siemka, czy Zed to jest dobry wybór ? Trochę mi się wydaje , że jest słaby w Teamfightach.

NO. CHYBA. NIE.

Zed wygrywa teamfighty wyłączając apc/adc z TFa, pooglądaj sobie jak gra nim Ryu, Bjergsen albo Faker.

Opłaca się mainować, sam nim 12 na 16 gier w tym sezonie zagranych wycarryowałem :)

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Specjalista
Opublikowano

Polecam ci Zeda, chociaż troche łatwo go skontrować (kayle i gg na midzie <_< ). Ale miażdzy w late- apc i adc na combo :>

Jeden ddobry gank jungli i easy mid a co do kontry to jak kayle zeda kontrujdm? Znak wybucha po 3sec a ult kayle trwa 2 sec ;} Polecam wpisac na yt "zed kayle" i powinna to byc 6 lekcja o tym jak grac na kayle gosc od yt to chyba Azoh

https://www.youtube.com/watch?v=LZ-Lzbi1f8Q Polecam typa po angielsku ale samym filmem można ogarnąc :)

Opublikowano

Polecam ci Zeda, chociaż troche łatwo go skontrować (kayle i gg na midzie <_< ). Ale miażdzy w late- apc i adc na combo :>

Dlatego zawsze jak jestem first pickiem to leję na team i banuję LB, Annie i Kayle. Btw. kayle jest żadnym zagrożeniem jeśli ogarniesz, wystarczy zrobić "fake allin", żeby myślała że w nią wbijasz wszystkim. Jak użyje ulta, robisz na nią combo i nic jej nie da ten śmieszny ulcik ;)

poprawka.png

____________________ 馬鹿は死ななきゃ治らない ____________________

Specjalista
Opublikowano

Dlatego zawsze jak jestem first pickiem to leję na team i banuję LB, Annie i Kayle. Btw. kayle jest żadnym zagrożeniem jeśli ogarniesz, wystarczy zrobić "fake allin", żeby myślała że w nią wbijasz wszystkim. Jak użyje ulta, robisz na nią combo i nic jej nie da ten śmieszny ulcik ;)

Czemu lb i annie? ;D On je je bez problemu ;D lepiej zbanować takiego ww 

Opublikowano

Postać jest przyjemna oraz mobilna,burst jak pisałeś na pewno ma lecz niestety nie zachwyca w team fight'ach(co nie znaczy że jest słaba).

Są teraz w mecie postacie,którymi grasz bardziej na korzyść team'u(oczywiście jak i swoją).

Dobrym przykładem jest Lisandra czy Annie(obszarowe stuny,ogromny DMG AoE).

Opublikowano

Zed to postać stworzona do zburstowania jednej postaci, natomiast w teamfightach bardzo szybko pada, także na obecną metę nie polecam.

Opublikowano

Zed jest przyjemny i mobilny, ma escape i niezły dmg, ale jego problem jest taki że może zburstować tylko jedną postać i na tym zabawa się kończy. Jest już poza metą od kilku miesięcy.

Opublikowano

Ja mam na nim specjalny build dzieki czemu nie burstuje tylko adc ;) mianowicie kupuje SotD i youmoo (nwm czy tak sie pisze) i w late game burstuje adc spellami po czym wbijam sie na apc i uzywam tych 2itemkow zwykle schodzi na 3-4hity. Czasem maja duzo cc to kupuje qss

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Zed jest dobry dlatego, że możesz przedrzeć się przez teren walki do wrogiego adc, zabić go i uciec. On jest championem od robienia takich rzeczy. dodatkowo bardzo silne 1v1.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...